Frukt/bær/urter etc

Jordbær sorter
Fragaria 
Korona er en ganske vanlig sort. God til å spise og fin til syltetøy.


****************

RØD HAUGMANN (høst eple)
Middels store røde.
Middels stort tre, god kvalitet.
Vekselbærende.
Høstes i september.
Plantet i hagerommet nede ved låven i 2016

****************

 `KATINKA E` (høst eple)
Middelstor rød dekkfarge.
Middels kraftig vekst. 
Meget sunn.
Plukkes i september.
Plantet i hagerommet nede ved låven i 2016.

********

Plomme "Malard"
Plantet ved surjordsbedet i 2014
Fiolett frukt med spesiell god smak.
Lite til middels stort tre.
Høsteklar fra midten av sept.
Pollensorter: Herman,Victoria;Opal
Vinterherdighet  H-3
Trives best ved milde vintre.
Blomstret for første gang vår 2017

***********

Plomme Victoria

*************


Plomme Opal


****************


Plomme Czar

******************

Pæretre

(tror det er gråpære)
Mange små nydelige søte pærer. Skallet er litt grovt.





Kirsebærtre-Vet ikke navnet.


Rips 



Solbær



Amerikanske blåbær:

"Earlyblue"
"Pink Lemonade"
"Northland"
"Patriot"
 "Bluecrop"



Vindrue "Zilga"


Vindrue Vitis "Sukribe"



3 gamle epletrær (vet ikke sort)

Blomster på det lille treet som den gamle klematisen vokser i.



Salvie




Løpstikke
Løpstikke som krydderplante
Frøene, bladene og bladstenglene av løpstikke har en kraftig, sellerilignende smak som gjør at urten er svært god i supper, sauser, gryteretter, grønnsakretter og salater, eller som grønt dryss på maten. Som krydder passer løpstikke også godt til kjøttretter av svin, sau og fjørfe, samt i eggretter. Løpstikkesmaken går fint sammen med merian, løk og hvitløk. Løpstikke er imidlertid en urt med svært kraftig aroma, så bruk den med forsiktighet slik at den ikke overdøver all annen smak! Urten inngikk tidligere i den kjente Maggi-buljongen, og løpstikke blir derfor enkelte ganger kalt for maggiurt. Bladene kan brukes i stedet for buljongterninger, men smaken er så sterk at det rekker med et lite blad.
Om vinteren kan tørkede frø brukes i brød og krydret bakverk, i varme potet- og kålsupper og i osteretter. Da løpstikke har evnen til å eliminere fettsmak på fet fisk, kan det være lurt å koke f.eks. fet høstmakrell sammen med løpstikkeblad eller frø av planten, noe som også gir en deilig smak på fisken. Røtter av løpstikke kan høstes og kokes, og i tidligere tider pulveriserte man tørkede røtter og brukte pulveret som peppererstatning. Unge bladstilker av løpstikke kan kandiseres på samme måte som stengler av kvann (Angelica archangelica). Videre kan tørkede blad av løpstikke brukes til te. 
(opplysningene funnet på nettet)


Sar
Isop
Estragon
Anis
Mentha spicata (temynte) plantet høst 2016

Melissa officinalis (sitronmeliss) plantet høsten 2016

Rotundifolia Àppelmunt`(Eplemynte)


Rosmarinus officinalis (Rosmarin) plantet høst 2016


Oregano flyttet høst 2016


Timian plantet 2016


Gressløk




Kinagressløk






Toppløk




Ramsløk(2016)




Rabarbra 


Kiwi Actinidia deliciosa `Jenny`





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar